Badstu, svømming – kan jeg bruke kontaktlinser?

Contact Lenses in the Sauna

Selv om kontaktlinser har mange unike og fordelaktige egenskaper, finnes det ulike miljø som ikke er hensiktsmessiage for kontaktlinsebrukere. I varme sommermåneder frister bading og mange ulike utendørsaktiviteter. 

Svøm med svømmebriller

For de som bruker kontaktlinser, bør svømming kun skje med tette svømmebriller. Selv om du ikke har planer om å dukke under vann, er det alltid en fare for at du får vannsprut i øynene og dette kan føre til at kontaktlinsene flyter rundt i øyet. Dersom du er i et svømmebasseng kan linsene absorbere kjemikaliene i vannet. Generelt er det best å svømme uten kontaktlinser, eller med endagslinser som du kan kaste etter at du er ferdig. 

Kontaktlinser i badstu

Et vanlig spørsmål relatert til kontaktlinser er ”kan jeg bruke kontaktlinser i badstu?”

Det sikreste er å ta av deg kontaktlinsene før du går i badstu, men mange bruker likevel kontaktlinser i badstu og føler seg komfortable med det. 

Kontaktlinser holder seg nærmere din kroppstemperatur enn briller. Derfor vil de ikke dugge så mye som følge av fuktighet og store temperaturendringer. Men de er som oftest likevel ikke helt upåvirket av å være i badstu.  

I badstu er øynene dine tørrere enn vanlig. Hvis du bestemmer deg for å ta badstu med linser, husk å blunke mye. Hvis du bruker månedslinser eller langtidslinser anbefales det å la dem hvile litt i linsevæske etter at du har tatt badstu. 
 
Kontaktlinser kan by på utfordringer i situasjoner som svømming, men for det meste er de velegnet for de fleste aktiviteter. Som en hovedregel bruk endagslinser for svømming, boblebad og badstue slik at du ikke trenger å bekymre deg for for å miste linsene. 

Les også:

Linser til sport
Prissammenligning på endagslinser

Se alle priser av linser her:
Søk etter:
Om oss | Kontakt oss | Disclaimer | Prezzi lenti a contatto lentillas Linsenpreise.ch Kontaktlinsen Preisvergleich Deutschland Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Cheap contact lenses Lenzenprijzen.com Price comparison of contact lenses in the UK Contact Lenses Prices

Linsepriser.com - kontaktlinser i Danmark


 
ANNONSE