Å bestille kontaktlinser på internett er (nesten) like enkelt som å bestille pizza, klær eller flybilletter. Det kan dessuten være mye penger å spare på å handle linser på nettet, i stedet for å kjøpe dem hos optikeren eller på apoteket.

Har du aldri bestilt linser på nett før, men har lyst til å prøve? Slik går du fram.

Ha linseseddelen klar

Hvis du ikke har brukt linser før og ikke allerede har en linseseddel, er det første du må gjøre å bestille time hos optikeren for en synstest. Du bør også ta en ny synstest hvis linseseddelen din er mer enn to år gammel. Kontaktlinser er et medisinsk produkt, og det er viktig at du får en kvalifisert anbefaling fra optiker før du bestiller.

Kjøp linser hvor du vil

Som forbruker står du helt fritt til å kjøpe linsene dine et annet sted enn der du tok synstesten. Pasientjournalloven pålegger optikeren å gi deg en utskrift av linseseddelen din når du ber om det, uten at det forplikter deg til kjøp.

Merk at du ikke kan bruke en brilleseddel når du skal bestille linser. Linseseddelen inneholder mer detaljert informasjon enn brilleseddelen. Dessuten er ikke styrken nødvendigvis den samme: fordi linser og briller har forskjellig avstand til øynene, kan det hende du skal ha en litt annen styrke på linsene enn på brillene.

Bestill fra en seriøs nettbutikk

I dag fins det en skog av tilbydere av kontaktlinser på internett, så hvordan velger du hvor du skal bestille linsene dine?

Som nevnt er kontaktlinser et medisinsk hjelpemiddel. Det er derfor viktig at du bestiller fra en seriøs nettbutikk som er spesialisert på kontaktlinser, slik at du kan være trygg på både kvalitet og kundeservice.

Bestiller du linsene dine fra en av de store nettbutikkene som opererer i Norge, kan du være sikker på at alt vil gå riktig for seg. Du har dessuten gode forbrukergarantier, og enkel tilgang til kundeservice på norsk.

Bestilling av linser på internett

Å bestille linser på nettet er enkelt og ofte lønnsomt, men linser er et medisinsk produkt og det er viktig å kjøpe fra en seriøs leverandør. Foto: Adobe Stock.

Velrenommerte nettbutikker i utlandet er det som regel også uproblematisk å handle med, men husk at det kan tilkomme både fraktkostnader, moms og tollbehandling. Det kan også være vanskeligere å få kundeservice hvis du for eksempel skulle få tilsendt feil linser, eller hvis leveransen ikke kommer fram.

Unngå ukjente nettbutikker, ikke-spesialiserte nettbutikker og markedsplasser som eBay. Dessverre fins det en del useriøse selgere, som benytter disse kanalene til for eksempel å bli kvitt linser som er i ferd med å gå ut på dato.

Finn den beste prisen på linsene dine

Nest etter kvalitet og forbrukersikkerhet vil pris være det viktigste kriteriet for de fleste. Her er det viktig å være oppmerksom på at konkurransen mellom nettbutikkene er skarp. Prisene endrer seg hele tiden, ofte daglig, og mange av nettbutikkene kjører jevnlige kampanjer.

Det er derfor smart å benytte seg av en prissammenligning for linser, som alltid gir deg oppdaterte priser fra alle de store norske nettbutikkene slik at du enkelt kan finne dagens beste tilbud.

Velg ditt linsemerke fra nedtrekksmenyen, så ser du umiddelbart hvor du får dem til lavest mulig pris akkurat i dag. Sammenligningen oppdateres hver time.