Endagslinser på nett: Typer, priser og anbefalinger

Endagslinser, også kalt dagslinser, er den mest populære linsetypen i Norge. Mer enn halvparten av alle norske linsebrukere benytter endagslinser.

Og det er ikke så rart, for endagslinser har mange fordeler. I og med at kontaktlinsene bare skal brukes i én dag før de kastes og erstattes, har du friske, rene linser hver eneste dag. Fordi linsene brukes i så kort tid før de erstattes, unngår man dessuten at fett, skitt og urenheter rekker å feste seg. Det er derfor ikke nødvendig med daglig vedlikehold og rens av linsene.

NB: Fall aldri for fristelsen til å bruke endagslinser i flere dager, det er de ikke beregnet på og du risikerer å skade øynene dine. Riktignok er endagslinser litt dyrere enn månedslinser, men bruker du vår prissammenligning hver gang du kjøper, vil du aldri betale mer for engangslinsene dine enn du må.

Finn dine endagslinser til laveste pris

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste endagslinsene på nett. Nettbutikkene endrer stadig prisene sine, så sjekk vår daglig oppdaterte sammenligning før du bestiller.

Velg dine endagslinser fra menyen nedenfor for å sammenligne priser fra alle de store norske nettbutikkene for linser. Prisene oppdateres hver time.

Populære endagslinser

Endagslinser fås i alle prisklasser. I tillegg til linser som korrigerer nærsynthet og langsynthet, er det også mulig å få endagslinser for korreksjon av skjeve hornhinner (astigmatisme) og alderslangsynthet (presbyopi).

1-Day Acuvue Moist

Endagslinsen 1-Day Acuvue Moist er ekstra tynn. Et fuktgivende stoff, som imiterer naturlig tårevæske og ikke forsvinner ved blunking, er innkapslet i selve linsen. 1-Day Acuvue Moist gir også utmerket beskyttelse mot UV-stråling.

Acuvue Oasys 1-Day

Acuvue Oasys 1-Day vil være et godt valg for deg som har mange ulike aktiviteter i forskjellige miljøer, eller hvis du tilbringer mye tid foran data- og mobilskjermen. Linsene leveres i styrker fra +8.00 til -12.00 og gir godt UV-beskyttelse.

Dailies AquaComfort Plus (erstatter Focus Dailies)

Dailies AquaComfort Plus erstatter den tidligere svært populære endagslinsen Focus Dailies. Linsene har tynne kanter og er laget av materiale som motvirker proteinbelegg. I samme familie finner du også den progressive endagslinsen Dailies AquaComfort Plus Multifocal og den toriske endagslinsen Dailies AquaComfort Plus Toric.

Dailies Total 1

Dailies Total 1 er en av toppmodellene blant dagens engangslinser. Ifølge produsenten kan disse ultra-komfortable linsene brukes i 16 timer uten det minste ubehag. Varianten Dailies Total 1 Multifocal er utviklet for brukere med alderssyn (presbyopi).

Proclear 1-Day

Proclear 1-Day korrigerer nærsynthet og langsynthet og kommer i styrker fra -12,00 til +8,00. Endagslinsene er spesielt utviklet for å motvirke tørre øyne og øke komforten for linsebrukere som lett blir plaget med tørrhet og irritasjon. Også disse linsene kommer i en progressiv variant for brukere med alderslangsynthet: Proclear 1-Day Multifocal.

Fordeler og ulemper med dagslinser

  • Behagelig å bruke for de fleste; linsene er ofte tynne og merkes lite på øyet

  • Hygieniske; linsene kastes etter én dags bruk og smuss får derfor ikke tid til å feste seg

  • Rens er ikke nødvendig

  • Passer for deg som får irriterte øyne av linsevæske

  • Lettvint på reise

  • Ideelle dersom du bare bruker linser av og til
  • Passer godt til bruk i støvete omgivelser, ettersom støvpartikler ikke får tid til å feste seg på linseoverflaten
Endagslinser

Endagslinser er alltid friske og rene, siden støv og smuss ikke rekker å feste seg på linsene før de kastes og byttes ut med et nytt par.

Hvem passer endagslinser for?

Endagslinser egner seg for de aller fleste. De er ideelle dersom du bare bruker linser en gang i blant, men som nevnt ovenfor har engangslinser også mange fordeler for deg som bruker linsene dine hver dag. Siden de ikke krever noe daglig vedlikehold, passer de også godt for deg som har en travel hverdag og gjerne vil ha minst mulig bryderi med linsene dine.

Hvis du har lett for å få tørre øyne eller belegg på linsene, eller hvis du plages av pollen- eller dyreallergi, kan endagslinser ofte gi bedre komfort. Utvalget er stort, så prøv deg fram til du finner din favoritt!