Månedslinser – priser, utvalg, råd

Månedslinser er den mest populære typen kontaktlinser. Betegnelsen brukes om linser som brukes i to til fire uker før de kastes og erstattes med et nytt par. Linsene bæres om dagen, renses om kvelden og legges i linsevæske over natten.

Priser på månedslinser

Månedslinser er økonomiske i bruk, og mange velger denne typer linser fremfor dagslinser fordi det blir betydelig billigere.

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste månedslinsene på nett. Nettbutikkene oppdaterer prisene sine hele tiden, så sjekk vår alltid oppdaterte sammenligning hver gang før du kjøper.

Fordeler og ulemper

  • Billigere enn dagslinser, særlig hvis linsene brukes daglig
  • Mange ulike modeller og materialer å velge mellom
  • Mindre sjanse for infeksjoner enn med døgnlinser
  • Fås også i fargede og toriske varianter
  • Må renses daglig med linsevæske

Populære månedslinser

Månedslinser er den mest solgte linsetypen, og alle de store produsentene har investert i utviklingen av mer behagelige modeller som holder øynene fuktige og bekvemme gjennom hele dagen. Air Optix Aqua fra Alcon, laget i materialet Lotrafilcon B, er en linse som mange synes gir god oksygentilførsel til øyet.

Hvis de  billigere merkene på markedet gir deg tørre øyne, anbefales det ofte å forsøke Biofinity fra CooperVision. Denne linsen kan også brukes døgnet rundt, men dette må i så fall avklares med optikeren først. Acuvue-serien til Johnson & Johnson har også flere modeller å velge mellom. Acuvue 2 i hydrogelmateriale slipper inn 88% oksygen til øyet.

Månedslinser med farge

Flere typer månedslinser kan fås med farge som forsterker den naturlige øyefargen, slik som Freshlook Dimensions og Air Optix Colors. Begge modellene kan fås med og uten styrke.

Hvis du vil forandre øyefarge helt, fins det også heldekkende månedslinser med farge. De mest populære er Freshlook ColorBlends og Expressions Colors.