Fargelinser – priser, valgmuligheter, råd

Å endre farge på øynene er et enkelt, men effektivt virkemiddel for å gi en ny glød og finish til ansiktet og hele fremtoningen din.

Priser på fargelinser

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste fargelinsene på nett. Nettbutikkene oppdaterer prisene sine hele tiden, så sjekk vår alltid oppdaterte sammenligning hver gang før du kjøper.

Fargelinser kan fås både som månedslinser og dagslinser. Du kan velge mellom heldekkende og forsterkende varianter.

Det er også mulig å bestille fargelinser uten styrke.

Ulike typer fargelinser

Med fargelinser kan du gjøre alt fra veldig subtile endringer, som bare forsterker din egen farge og gjør den litt klarere eller mer intens, til en total forvandling: fra brune til blå øyne, eller fra blågrå til hasselnøttbrune øyne.

Mange syns også det er gøy å ha flere ulike farger å velge mellom, avhengig av dagens humør og antrekk.

  • Forsterkende fargelinser (enhancer lenses) passer best for lyse øyne. De kan brukes for å forsterke den naturlige øyenfargen og legge til en subtil sjattering eller variasjon (for eksempel fra lyseblå til grønnaktig). Det er ikke mulig å endre en mørk øyenfarge til en lysere farge, som blå, med denne typen linser.
  • Heldekkende linser (masking opaque) egner seg for brukere med bruke øyne som ønsker seg en drastisk forandring. Disse linsene er ofte produsert med en spesiell teknikk (prikkmatrise) for å etterligne utseendet til ekte menneskeøyne og oppnå en naturlig finish.
  • Motivlinser, eller crazylinser og partylinser, dekker øynene med et bestemt motiv, som stjerner, dollartegn, smilies eller katteøyne.

Fordeler og ulemper med fargelinser

  • Mange muligheter til enkelt å endre utseende
  • Tilgjengelige som dagslinser og månedslinser
  • Fargelinser uten styrke er også tilgjengelig for 20/20 (normalt) syn
  • Heldekkende linser kan noen ganger gli over pupillen og blokkere synet
  • Dyrere enn vanlige dagslinser og månedslinser, men blir stadig billigere

Kan jeg bruke fargelinser uten styrke?

Ikke alle har behov for synskorreksjon med kontaktlinser, men det er som regel ingen hindring for å ta i bruk fargelinser.

Kan du bruke fargelinser uten styrke? Ja, ganske sikkert. Det finnes personer med bestemte øyeproblemer som ikke kan bruke kontaktlinser, og som derfor heller ikke bør bruke fargelinser uten styrke. Dette er uvanlig, særlig for personer under 40 år, men det er ikke verdt å ta sjansen.

For å være på den sikre siden, bør du derfor gå til en optiker før du begynner med fargelinser uten styrke. Du kan be om å få øynene sjekket for å se om alt er normalt.

Du kan også be om å få prøve et par ulike typer fargelinser uten styrke for å se hva som føles komfortabelt, og hva slags fargeresultater du får for dine øyne.

Noen optikere vil gi deg en sjekk og prøver gratis – andre vil ta betalt for sjekken hvis du ikke kjøper fargelinser fra dem. Det kan likevel være verdt å betale, og så heller vurdere å kjøpe billigere fargelinser uten styrke på nettet senere.

Populære fargelinser

Alle de ledende produsentene tilbyr nå fargelinser. Månedslinsen Air Optix Colors er en såkalt “enhancer“-linse som forsterker din naturlige øyenfarge i den nyansen du måtte ønske. Foretrekker du dagslinser, som kastes og erstattes etter én dags bruk, er Freshlook One-Day Color et godt valg. Dette er også forsterkerlinser i blå, grønne, grå og brune farger.

Dersom du har brune øyne eller ønsker en sterkere farge, kan du teste FreshLook Colors og FreshLook ColorBlends.

Uansett hvilken fargelinser du velger, vil det endelige fargeresultatet være individuelt. Derfor bør du alltid teste et par linser for å vurdere resultatet før du handler inn fargelinser for flere måneder.

Les også: Hvordan velger du best linser med farge?