Fargelinser med eller uten styrke: Typer, priser og råd

Linser med farge er et enkelt, men effektivt virkemiddel for å gi en ny glød og finish til ansiktet og hele fremtoningen din, enten du trenger linser med styrke eller ikke.

Med fargelinser kan du gjøre alt fra veldig subtile endringer, som bare forsterker din egen farge og gjør den litt klarere eller mer intens, til en total forvandling: fra brune til blå øyne, eller fra blågrå til hasselnøttbrune øyne.

Mange syns også det er gøy å ha flere ulike farger å velge mellom, avhengig av dagens humør og antrekk.

Finn linser med farge til laveste pris

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste fargelinsene på nett. Nettbutikkene oppdaterer prisene sine hele tiden, så sjekk vår alltid oppdaterte sammenligning hver gang før du kjøper.

Velg din foretrukne fargelinse fra menyen nedenfor for å sammenligne priser fra alle de store norske nettbutikkene for linser. Prisene oppdateres hver time.

Det fins flere ulike typer kontaktlinser med farge, og hvilken du bør velge avhenger av din naturlige øyenfarge og hvilken effekt du ønsker å oppnå.

Uansett hvilken linser du velger, vil det endelige fargeresultatet være individuelt. Derfor bør du alltid teste ett par linser først for å vurdere resultatet, før du eventuelt handler inn fargelinser for flere måneders bruk.

Forsterkende fargelinser 

Forsterkende linser («enhancer lenses») passer best for lyse øyne. De kan brukes for å forsterke den naturlige øyenfargen og legge til en subtil sjattering eller variasjon (for eksempel fra lyseblå til grønnaktig). 

Det er ikke mulig å endre en mørk øyenfarge til en lysere farge, som blå, med denne typen linser.

Air Optix Colors

Månedslinsen Air Optix Colors er en slik såkalt “enhancer“-linse som forsterker din naturlige øyenfarge i den nyansen du måtte ønske. 

Freshlook One-Day Color

Foretrekker du dagslinser, som kastes og erstattes etter én dags bruk, er Freshlook One-Day Color et godt valg. Dette er også forsterkerlinser i blå, grønne, grå og brune farger.

Heldekkende fargelinser

Heldekkende fargelinser («masking opaque lenses») egner seg for deg som har mørke øyne, og som ønsker deg en drastisk forandring.

Disse linsene er ofte produsert med en spesiell teknikk (prikkmatrise) for å etterligne utseendet til ekte menneskeøyne og oppnå en naturlig finish.

Freshlook Colors

FreshLook Colors er en populær heldekkende månedslinse som fås i fire flotte sjatteringer: blå, grønn, lilla og grå.

FreshLook ColorBlends

Mens FreshLook Colors har ett lag farge, har FreshLook ColorBlends hele tre lag. Vi anbefaler derfor dette merket hvis du har en svært mørk naturlig øyefarge.

Motivlinser

Motivlinser, også kjent som crazylinser, partylinser og Halloween-linser, dekker øynene med et bestemt motiv, som stjerner, dollartegn, edderkoppspinn eller katteøyne.

Blant de seriøse skandinaviske nettbutikkene er det bare hos Lenson vi har funnet Halloween-linser.

Skriv «Halloween» i søkeboksen på Lensons nettsider for å se utvalget.

Fordeler og ulemper ved linser med farge

Er du fristet av muligheten til å kunne gå på fest med øyne som matcher antrekket, men lurer på om det egentlig er verdt det og hvilke eventuelle ulemper fargelinser har?

Her er en rask oversikt over de viktigste fordelene og ulempene med fargelinser:

  • Mange muligheter til enkelt å endre utseende

  • Fås både som dagslinser og månedslinser

  • Fås også uten styrke for 20/20 (normalt) syn

  • Heldekkende linser kan noen ganger gli over pupillen og blokkere synet

  • Dyrere enn vanlige dagslinser og månedslinser, men blir stadig billigere

Kan alle bruke fargelinser uten styrke?

Selv om du ikke har behov for synskorreksjon, er det sannsynligvis ingenting i veien for at du kan bruke fargelinser. Det finnes riktignok enkelte øyelidelser som  gjør at man ikke kan bruke kontaktlinser, og dermed heller ikke fargelinser uten styrke.

Dette er uvanlig, særlig for personer under 40 år, men det er ikke verdt å ta sjansen. For å være på den sikre siden, bør du derfor gå til en optiker før du begynner med fargelinser uten styrke. Du kan be om å få øynene sjekket for å se om alt er normalt.

Du kan også be om å få prøve et par ulike typer fargelinser uten styrke for å se hva som føles komfortabelt, og hva slags fargeresultater du får for dine øyne.

Noen optikere vil gi deg en sjekk og prøver gratis; andre vil ta betalt for sjekken hvis du ikke kjøper fargelinser fra dem. Det kan likevel være verdt å betale for synskontrollen for sikkerhets skyld, før du kjøper billigere fargelinser uten styrke på nettet.