Toriske linser på nett: Priser, utvalg og råd

Toriske linser er utviklet for å korrigere synet til de som har skjeve hornhinner, såkalt astigmatisme. Astigmatisme betyr at øyets hornhinne ikke er helt kuleformet som hos mennesker med normalt syn, men i stedet har en avlang, elliptisk form.

Toriske linser korrigerer denne feilen i formen på hornhinnen ved hjelp av sin asymmetriske form. Mens vanlige (sfæriske) linser har en rund form, som et lite stykke av en rund ball, har toriske linser formen til siden av en smultring og skal ikke rotere i øyet slik vanlige linser gjør.

Toriske linser krever derfor et spesielt design for å holde dem i korrekt posisjon. Dette kan for eksempel være at den nedre delen av linsen er tyngre, slik at tyngdekraften holder linsen på rett plass.

Toriske linser kan korrigere både nærsynthet og langsynthet, i tillegg til korreksjonen for skjeve hornhinner.

Finn toriske linser til laveste pris

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste toriske linsene på nett. Nettbutikkene endrer prisene sine hele tiden, så sjekk vår alltid oppdaterte sammenligning hver gang før du kjøper.

Toriske kontaktlinser

Velg dine toriske linser fra menyen nedenfor for å sammenligne priser fra alle de store norske nettbutikkene for linser. Prisene oppdateres hver time.

Populære toriske linser

Toriske linser kan fås både som månedslinser, endagslinser og døgnlinser (døgnet-rundt-linser).

Biomedics Toric

Månedslinsen Biomedics Toric har avrundede kanter og en glatt overflate som minsker friksjonen mot øynene og øyelokkene, og gjør dem ekstra behagelige i bruk. Hos optikerkjedene kan Biomedics Toric selges som iWear DR Comfort Toric eller Eye Q Toric.

Proclear Toric

Proclear Toric er en månedslinse som er spesielt beregnet på deg som tilbringer mye tid foran dataskjermer eller i miljøer med tørr luft. Proclear Toric XR fra samme familie har bredere styrkeomfang, og er et godt valg hvis du har sterk grad av astigmatisme.

1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

Denne endagslinsen benytter en teknologi som kapsler inn et fuktgivende stoff i selve linsen, og gir ekstra fuktighet og komfort for deg som lett blir plaget med tørre øyne. 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism gir også førsteklasses UV-beskyttelse.

Dailies AquaComfort Plus Toric

Dailies AquaComfort Plus-serien er blant Norges mest populære endagslinser. Alle linsene i serien, også de toriske, inneholder fuktgivende stoffer som frigjøres hver gang du blunker, slik at øynene holder seg fuktige gjennom hele dagen.

Acuvue Oasys for Astigmatism

Acuvue Oasys for Astigmatism kan brukes enten som toukerslinse, eller som døgnet-rundt-linse etter avtale med optikeren. Dersom de bæres dag og natt, kan hvert par brukes i inntil sju dager (seks netter). Linsene har gode fuktbevarende egenskaper og gir utmerket UV-beskyttelse.

Fordeler og ulemper ved toriske linser

  • Perfekt synskorreksjon for deg som har skjeve hornhinner

  • Dyrere enn vanlige sfæriske linser

  • Litt vanskeligere å sette inn, da det er avgjørende at linsene er i riktig posisjon
Toriske linser

Toriske linser gir perfekt synskorreksjon for deg som har skjeve hornhinner, men må settes inn slik at de kommer i riktig posisjon.

Harde og myke varianter

Toriske linser krever grundig tilpasning, så det er viktig at du får råd av en optiker for å finne ut hvilken type som kan passe best for deg.

Tidligere var harde linser, såkalte RGP-linser (Rigid Gas Permeable), det eneste tilgjengelige alternativet for brukere med behov for toriske linser. RGP-linser er fortsatt i bruk, men etter hvert har det kommet mange myke alternativer på markedet. Du kan også få myke toriske linser som endagslinser.

De fleste foretrekker nå myke linser, men noen bruker fortsatt harde kontaktlinser fordi de føler disse sitter best på øynene.