Toriske linser på nett: Priser, utvalg og råd

Toriske linser er utviklet for å korrigere synet til de som har skjeve hornhinner, såkalt astigmatisme. Astigmatisme betyr at øyets hornhinne ikke er helt kuleformet som hos mennesker med normalt syn, men i stedet har en avlang, elliptisk form.

Toriske linser korrigerer denne feilen i formen på hornhinnen ved hjelp av sin asymmetriske form. Mens vanlige (sfæriske) linser har en rund form, som et lite stykke av en rund ball, har toriske linser formen til siden av en smultring og skal ikke rotere i øyet slik vanlige linser gjør.

Toriske linser krever derfor et spesielt design for å holde dem i korrekt posisjon. Dette kan for eksempel være at den nedre delen av linsen er tyngre, slik at tyngdekraften holder linsen på rett plass.

Toriske linser kan korrigere både nærsynthet og langsynthet, i tillegg til korreksjonen for skjeve hornhinner.

Finn toriske linser til laveste pris

Med prissammenligningen vår finner du enkelt de billigste toriske linsene på nett. Nettbutikkene endrer prisene sine hele tiden, så sjekk vår alltid oppdaterte sammenligning hver gang før du kjøper.

Toriske kontaktlinser

Velg dine toriske linser fra menyen nedenfor for å sammenligne priser fra alle de store norske nettbutikkene for linser. Prisene oppdateres hver time.

Populære toriske linser

Toriske linser kan fås både som månedslinser, endagslinser og døgnlinser (døgnet-rundt-linser).

Biomedics Toric

Månedslinsen Biomedics Toric har avrundede kanter og en glatt overflate som minsker friksjonen mot øynene og øyelokkene, og gjør dem ekstra behagelige i bruk. Hos optikerkjedene kan Biomedics Toric selges som iWear DR Comfort Toric eller Eye Q Toric.

Sammenlign priser

Proclear Toric

Proclear Toric er en månedslinse som er spesielt beregnet på deg som tilbringer mye tid foran dataskjermer eller i miljøer med tørr luft. Proclear Toric XR fra samme familie har bredere styrkeomfang, og er et godt valg hvis du har sterk grad av astigmatisme.

Sammenlign priser

1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

Denne endagslinsen benytter en teknologi som kapsler inn et fuktgivende stoff i selve linsen, og gir ekstra fuktighet og komfort for deg som lett blir plaget med tørre øyne. 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism gir også førsteklasses UV-beskyttelse.

Sammenlign priser