Med abonnement på kontaktlinser slipper du å tenke på bestilling og betaling av nye linser.  Men hvordan kommer du ut prismessig?

Automatisk levering

Med et linseabonnement får du automatisk nye kontaktlinser i posten når det er på tide å bytte ut de gamle eller lageret begynner å bli tomt. Å abonnere på kontaktlinser har altså den praktiske fordelen at du slipper å tenke på å bestille hver gang du trenger nye linser: Pakkene kommer i posten med avtalte mellomrom uten at du trenger å gjøre noe.

De fleste linseabonnementer betales månedlig via AvtaleGiro, og dermed trenger du heller ikke å huske på betalingen. Den månedlige betalingen utgjør også i seg selv en liten fordel: Kostnadene fordeles jevnt over hele året, i stedet for at du betaler et større beløp hver tredje eller sjette måned.

Optikeren kaller inn til etterkontroller, så heller ikke det trenger du å tenke på. Du kan fint bytte linsetype eller styrke midt i abonnementet hvis det er nødvendig. Det er vanlig at både øyehelsekontroll og etterkontroller er inkludert i abonnementsprisen, og mange abonnementsavtaler inkluderer en prosentrabatt på briller og/eller solbriller.

Hvis du har vanskelig for å holde kontroll på avtaler og bestillinger, eller hvis bekvemmelighet rett og slett er viktigere for deg enn pris, er et linseabonnement en god løsning. Du bør imidlertid lese grundig gjennom avtalen før du bestemmer deg, så du er helt innforstått med hva avtalen omfatter. Se særlig på hvilke betingelser som gjelder dersom du skulle ønske å si opp avtalen. Må du for eksempel betale inn et restbeløp på briller eller solbriller kjøpt med rabatt?

Linser er billigst i nettbutikkene

En ulempe med abonnement er at du binder deg til én optiker, og mister anledningen til å shoppe rundt etter bedre priser eller benytte deg av spesialtilbud.

I noen tilfeller er det billigere å abonnere enn å kjøpe over skranke hos optikeren fra gang til gang, men ofte betaler du samme pris – det du vinner på å abonnere er kun bekvemmeligheten ved å ikke måtte tenke på bestilling.

Og selv om du sparer noen kroner på abonnementet sammenlignet med direkte kjøp, blir det likevel som regel dyrere enn å kjøpe kontaktlinser gjennom nettbutikkene. Det gjelder særlig dersom du handler via en prissammenligningsside som vår, hvor du til enhver tid får oversikt over hvor du kan kjøpe akkurat dine linser til lavest mulig pris.

c)optikk er Norges største sammenslutning av privateide optikerforretninger, og mange optikere landet over er tilknyttet abonnementsordningen Linseboksen i regi av c)optikk. Vi har derfor brukt prislisten fra Linseboksen som sammenligningsgrunnlag for et tilfeldig utvalg av mye brukte kontaktlinsetyper.

Priseksemplene nedenfor gjelder for 6 måneders forbruk for begge øynene, og tar utgangspunkt i gjeldende priser pr 15. april 2018.

Linse Linseboksens pris Vår beste pris (pr 15.04.2018) Besparelse
SofLens Daily Disposable

1 956 kr

1 060 kr

896 kr

Biofinity

1 320 kr

390 kr

930 kr

Biomedics 55 Evolution

1 134 kr

174 kr

960 kr

Air Optix Aqua Multifocal

1 752 kr

832 kr 920 kr

Riktignok er synskontroll inkludert i abonnementsprisen, men likevel kan det være en god del penger å spare på å bestille kontaktlinsene dine via vår prissammenligning.

Bestiller du for én eller tre måneder av gangen kan du alltid være sikker på å betale markedets laveste pris. Velger du å kjøpe seks måneders forbruk i én bestilling, trenger du ikke tenke på ny bestilling på et halvt år, samtidig som du fortsatt gjør en god handel. Valget er ditt!