Snart klar for Halloween-festen? Ikke glem detaljen som virkelig vil sette prikken over i’en på antrekket: et par skikkelig uhyggelige kontaktlinser.

I denne artikkelen byr vi på massevis av inspirasjon. Men først et lite alvorsord: Vær forsiktig med hvor du kjøper Halloween-linsene dine. Billige morolinser er ofte laget av dårlige materialer, og kan være produsert uten at det er tatt nødvendige hygieniske forholdsregler.

For å unngå at Halloween-festen ender som en sann skrekkhistorie fra virkeligheten, anbefaler vi derfor at du kjøper linsene dine fra en anerkjent forhandler. Blant de seriøse skandinaviske nettbutikkene er det bare hos Lenson vi har funnet Halloween-linser. Alle linsene vi omtaler nedenfor finner du ved å skrive «Halloween» i søkeboksen på Lensons nettsider.

Og med det er det tid for å fokusere på det morsomste: å finne de riktige linsene som vil toppe akkurat ditt kostyme.

Her er et lite utvalg av våre favoritter.

Zombie-linser i rødt, grønt eller gult

Det blir ikke Halloween uten zombier! Visste du at disse grufulle vesnene har sin opprinnelse i haitisk voodoo-kultur? For haitierne kan zombie være en generell betegnelse på en ånd eller et spøkelse, som kan manifestere seg i forskjellige former.

Som oftest er imidlertid «de levende døde» ofre for en mektig trollmann eller heksedoktor. Trollmannen bruker magiske formler eller en hemmelig trylledrikk for å drepe offeret, som deretter blir gjenopplivet og gjort til slave. Zombien har mistet sin egen sjel og vilje, og er blitt et hjelpeløst redskap for trollmannens onde hensikter.

Planlegger du å ofre din sjel og bli zombie for en kveld? Benytt din frie vilje mens du fortsatt har den til å velge om du vil ha røde, gule eller grønne zombie-linser.

Grønne slangeøyne og edderkoppspinn

For mange av oss er slanger og edderkopper noe av det uhyggeligste vi vet. Sannsynligvis er denne frykten nedfelt i genene våre. I et forsøk med seks måneder gamle babyer, som aldri hadde sett noen slike ekle dyr, oppdaget forskerne at pupillene til barna utvidet seg raskt — et klart tegn på frykt — når de fikk se bilder av slanger og edderkopper.

Slangeøyne med grønne kontaktlinser

Slangeøyne får de fleste av oss til å grøsse.

Kommer du på Halloween-festen med slangeøyne, er du altså bortimot garantert å sette en støkk i alle du møter. Og det er vel hele hensikten med Halloween, er det ikke? Slangelinsene du får hos Lenson heter Green Reptile.

Når det gjelder edderkoppen har den store, svarte og faktisk ganske vakre øyne, men det betyr ikke at du må oppgi edderkopp-temaet: du kan nemlig også få kontaktlinser med edderkoppnett-motiv. Eklere blir det ikke!

Marilyn Manson-linser

Den amerikanske musikeren og artisten Brian Hugh Warner er mest kjent under scenenavnet Marilyn Manson, som er inspirert av Marilyn Monroe og av den kjente morderen Charles Manson. Som barn gikk Marilyn Manson faktisk på en kristen skole, men det var før han begynte å brenne bibler på scenen … og før han utviklet sin unike gotiske stil.

Med kontaktlinser i svart og hvitt blir du enkelt Marilyn Manson for en kveld. Disse linsene har en fryktinngytende effekt: de dekker din egen øyenfarge helt og gir blikket ditt et kaldt og ondskapsfullt uttrykk.

Katteøyne i ulike farger

Den svarte katten er ett av de viktigste og mest gjenkjennelige Halloween-symbolene. Det er spunnet mange myter om svarte katter; hvem har vel ikke kjent på et øyeblikks frykt når en svart katt har krysset veien foran deg?

Kattens symbolkraft har trolig utspring i gammel egyptisk kultur. Egypterne trodde kattene hadde magiske krefter, og hadde stor respekt for det elegante dyret. Hellige katter ble holdt i templer og passet på av prester dag og natt, og prestene tolket dyrenes bevegelser for å kunne forutse fremtiden.

I vår egen folketro er katten nært knyttet til heksetroen: ingen heks med respekt for seg selv vil bli sett uten kosteskaft og en svart katt!

Kattelinser til Halloween

Katteøye-linser fås i flere farger.

Katteøyne er altså en Halloween-klassiker som du enkelt oppnår ved hjelp av et par kontaktlinser. Du får dem i flere ulike farger, blant annet hvitt, rødt og gult.

Vanlige fargelinser

Om ingen av de ovennevnte variantene passer kostymet du har valgt, kan du likevel eksperimentere med ulike uttrykk ved hjelp av vanlige fargelinser. Gjør for eksempel heksekostymet komplett med et par grønne eller lilla kontaktlinser, eller velg et par kalde grå linser for den perfekte vampyr-looken.

Fargelinser får du i alle de seriøse nettbutikkene — se vår komplette oversikt over ulike typer fargelinser.