Hvis du ønsker deg lange, fyldige øyenvipper (og hvem gjør ikke det?) er vippeextensions den perfekte løsningen. Med falske øyenvipper som er limt på dine egne, ser øynene lekre og sminkede ut fra du står opp til du legger deg, uten at du trenger å bruke tid foran speilet.

Heldigvis er ikke kontaktlinser noen hindring for å bruke vippeextensions. Tvert i mot kan falske vipper faktisk være en fordel for kontaktlinsebrukere: siden du ikke lenger trenger å bruke mascara, trenger du heller ikke å bekymre deg for at sminken skal drysse og etterlate irriterende partikler på linsene.

Imidlertid er det et par ting du bør passe på. Her er våre tre beste tips for å sikre problemfri bruk av både kontaktlinser og vippeextensions.

Ta linsene ut under påføring av vippene

De aller fleste salonger vil be deg om å ta ut kontaktlinsene før behandlingen, og det bør du uansett gjøre. Skulle du for eksempel være uheldig og få en vippe på øyet under påføringen, vil det være mye enklere å fjerne den igjen hvis du ikke har linser på.

Du må ha øynene lukket under behandlingen, som kan ta opptil to timer under første gangs påsetting. Dette kan bli ukomfortabelt med linsene på. Det er for øvrig ikke så uvanlig at man sovner under påføringen, og å sove med kontaktlinser er aldri noen god idé.

Påsetting av vippeextensions

Påføringen av vippeextensions er så avslappende at mange sovner. Det er én av grunnene til å ta ut kontaktlinsene før behandlingen. Foto: Adobe Stock

Noen få uheldige brukere får en allergisk reaksjon på limet som brukes til å feste vippene. Dette vil også være ekstra ubehagelig dersom du har kontaktlinser på. Hvis du får påsatt vippeextensions for første gang og ikke vet hvordan du vil reagere, bør du helst vente noen timer etter behandlingen før du tar linsene på igjen.

Husk å ta med linseetui og linsevæske når du drar til salongen, hvis du ikke tar ut linsene og bytter til briller hjemme!

Noen klinikker anbefaler at du ikke tar linsene på deg igjen før neste dag. Dette gjelder særlig hvis du bruker øyedråper mot tørre øyne. Etter behandlingen skal nemlig ikke de nye vippene fuktes før det har gått noen timer, slik at limet får tid til å tørke skikkelig. For best mulig resultat og for å sikre lengst mulig levetid på dine nye vippeextensions, er det altså smart å bruke briller resten av dagen.

Hvis du må bruke linser og blir nødt til å bruke øyedråper samme dag som du har fått påsatt extensions, kan du redusere risikoen for å ødelegge de nye vippene slik: Klyp sammen nedre øyelokk slik at det dannes en liten åpning mellom øyet og øyelokket, og drypp øyedråpene ned i denne åpningen. I stedet for å knipe igjen øynene, ruller du hodet litt fram og tilbake. Kniper du øynene igjen vil du nemlig få øyedråper overalt på de nye vippene, noe som kan gjøre at de faller av for tidlig.

Vær ekstra forsiktig når linsene settes inn og tas ut

Når du skal sette inn kontaktlinsene dine igjen etter å ha fått påsatt vippeextensions, kan du oppdage at du kanskje må forandre litt på dine vante bevegelser. Dette gjelder særlig hvis du har fått ekstra lange vipper, som kan vise seg å komme litt i veien.

Det viktigste er at du ikke kommer borti vippene med linsen, slik at du ikke skitner den til eller skraper den opp, og slik at ingen vipper rives av og havner i øyet. Ta deg god tid de første gangene, og husk å dra det nedre øyelokket godt nedover slik at du får plassert linsen så langt ned på øyet som mulig.

Det samme gjelder når linsene skal tas ut. Konsentrer deg, bruk den tiden du trenger, og hold øynene vidt åpne slik at du unngår at linsene kommer i kontakt med vippene.

Skulle du være så uheldig at en falsk vippe faller av og havner under linsen, gjør du akkurat som du ville gjort med en av dine naturlige øyevipper: ta ut linsen, skyll øyet til du får vippen ut, rens linsen og sett den inn igjen. Lett som en plett!

Hold øyevippene dine rene

Riktig og grundig renhold av vippeextensions er veldig viktig, enten man bruker kontaktlinser eller ikke.

Siden de nye vippene er lengre og tykkere enn dine naturlige vipper, vil de nemlig også samle opp mer støv, hudrester og sminkerester. Hvis du ikke rengjør øynene regelmessig, er det derfor uunngåelig at det etter hvert havner smuss og partikler på linsene. Dette vil både gi dårligere syn og irritere øynene dine.

Dårlig renhold kan også medføre at de nye vippene klistrer seg sammen og ikke ser så pene ut lenger, og at de faller av for tidlig. Når vippene blir eksponert for mye smuss og fett fra huden eller sminken din, kan nemlig limet løse seg opp.

Noen salonger tilbyr en egen vippeshampoo og en vippebørste til rengjøringen. Vi anbefaler å kjøpe en slik shampoo eller benytte en annen mild ansiktssåpe, og å vaske vippene hver gang du vasker håret i dusjen.