Syns du linser er dyrt? Du er ikke alene.

Kontaktlinser er en helt nødvendig utgift for mange av oss, men det er likevel ingen grunn til at linsebudsjettet skal være høyere enn nødvendig! Det er store prisforskjeller på identiske linser avhengig av hvor du kjøper, og hvis du handler litt smart er det mye å spare.

Pris er riktignok ikke alt — noen ganger er du kanskje villig til å betale litt ekstra for personlig service, veiledning eller rask tilgjengelighet. Men i det lange løp vil de fleste ønske å kunne kjøpe kontaktlinsene sine der det er billigst.

I denne artikkelen ser vi på ulike alternativer for kjøp av kontaktlinser, fordeler og ulemper ved hver av dem, og hvor de havner på prisskalaen.

Fra nettbutikk i inn- eller utland

I all hovedsak er det i nettbutikkene at kontaktlinser er billigst. Det er etter hvert blitt mange aktører som tilbyr linser på internett. Konkurransen er hard, og prisene deretter.

Mange av nettbutikkene har jevnlige kampanjer, og følger du med og shopper rundt kan det være mange hundrelapper å spare i løpet av et år. Mange tilbyr dessuten gratis frakt. Du kan trygt kjøpe kontaktlinser fra hvilken som helst av de store norske nettbutikkene.

Prissammenligninger som vår har helt klart bidratt til å presse prisene nedover.

Nettbutikker utenfor Europa og eBay bør du være atskillig mer forsiktig med, selv om prisene kan friste.

Husk at hvis du bestiller fra utlandet, vil det ofte tilkomme både frakt, moms og tollbehandling. Det kan også være vanskeligere å få kundeservice hvis du for eksempel skulle få tilsendt feil linser, eller forsendelsen ikke kommer fram.

Les ogsåSeks grunner til å ikke bestille kontaktlinser fra utlandet

Optikerens butikk

For noen føles det kanskje mest naturlig å kjøpe linser direkte fra optikerens butikk, ettersom det er der du får utført synskontrollen og får anbefalt linsetype.

Den viktigste fordelen med å kjøpe kontaktlinser i butikk er at du får veiledning fra en fagperson. Mange optikere tilbyr også gratis prøver på ulike linsetyper. Og hvis det haster og du må ha kontaktlinser på dagen, kan du være rimelig sikker på at optikeren har linsene dine på lager.

Prismessig er det imidlertid sjelden lønnsomt å kjøpe linsene dine hos optiker. Butikklokaler, utstyr og fagpersonale er kostnader som optikeren må dekke inn via høyere marginer.

Til sammenligning har nettbutikkene langt lavere driftskostnader, og kan derfor selge linsene mye billigere.

Hvor er linser billigst? Ikke hos optiker.

Vær for øvrig oppmerksom på at mange optikerkjeder selger linser fra de store produsentene under egne merkenavn. Det er nøyaktig de samme linsene som de du får kjøpt på internett, det er bare navnet og innpakningen som er forskjellig.

denne siden finner du en liste over optikerkjedenes merker og de tilsvarende produsentnavnene. Hvis optikeren har anbefalt deg linser fra kjedens eget merke, kan du trygt bestille originallinsene i stedet.

Linseabonnement

Med et linseabonnement får du automatisk nye kontaktlinser i posten når tiden er inne til å bytte ut eller supplere de du har. Betaling og innkalling til jevnlige kontroller skjer også automatisk. Er du blant dem som har vanskelig for å holde styr på innkjøp og avtaler, har altså linseabonnement en del praktiske fordeler.

Hva med prisnivået? Abonnement kan være billigere enn å kjøpe linser i butikk, men er det ikke alltid. Og i og med at du binder deg til én optiker, mister du sjansen til å shoppe rundt og til å benytte deg av spesialtilbud.

Riktignok er ofte synskontroll inkludert i abonnementsprisen, men selv når dette tas med i beregningen er linseabonnement sjelden billigere enn å kjøpe på nett fra gang til gang.

Les også: Abonnement på kontaktlinser – fordeler og ulemper

Linser på apoteket

De siste årene har enkelte apotekkjeder begynt å selge kontaktlinser. I likhet med optikernes butikker er fordelen med apoteket at du kan få kjøpt linser på dagen.

Apotekansatte har imidlertid ikke fagkunnskap om linser slik optikerne har. Apotekene som selger linser fører dessuten et svært begrenset utvalg.

Prisene? Ifølge våre undersøkelser er det, ikke overraskende, langt dyrere å kjøpe kontaktlinser på apoteket enn å bestille på nett.

Les også: Kjøpe kontaktlinser på apotek – verdt å vurdere?

Hvor finner du alltid de billigste linsene?

I all ubeskjedenhet: Hvis du alltid vil være sikker på å kjøpe linsene dine til markedets laveste pris, er det ingen kanaler som kan måle seg med vår prissammenligning!

Hvor er kontaktlinser billigst? Her!

Ikke bare gjør vi jobben med å skanne og sammenligne prisene i alle de store, seriøse nettbutikkene — med nye oppdateringer hver dag — slik at du ikke trenger å bruke tid på det selv.

I tillegg har vi nemlig ekstra gode avtaler med nettbutikkene, slik at vi ofte kan tilby lavere priser på mange typer linser enn det du finner noen andre steder.

Disse spesialprisene vil kun være tilgjengelige hvis du klikker deg videre til nettbutikken fra sidene våre.

Velg din linsetype fra nedtrekksmenyen øverst på siden, og sjekk hvor mye du kan spare sammenlignet med hva du betaler i dag!